[size=168]Bediüzzaman'ın Atatürk hakkında yanlış bilgilendirildiğini ileri sürerek tepki çeken Adnan Oktar'a hatırlatma...
15/11/2008 - 14:45
Risale Haber-Bediüzzaman'ın "Atatürk hakkında yanlış bilgilendirildiği"ni ileri sürerek tepki çeken Adnan Oktar'a hatırlatma geldi.
Bugünkü köşesinde Oktar'ın iddialarını tashih eden Risale Haber yazarı Nurettin Huyut, "Said Nursi, Atatürk ile ilgili fikirlerini başkasından öğrenmemiş. 1922’lerde Ankara’ya gelip sekiz ay kaldığı dönemde M. Kemal’le yaptığı görüşmelerde bizzat şahit olmuş, görmüş ve yazmıştır" dedi.
Huyut şöyle devam etti:
"Öncelikle şunu unutmamalıyız ki, Said Nursi hiçbir kişi veya kurum veya olay karşısında toptancı olmamıştır. Ayrıca, ispat edemediği hiçbir konuda fikir beyan etmemiştir. Özellikle Atatürk’le ilgili fikirlerinde gayet net ve gayet açık olmuştur.
O nedenle Adnan Oktar’ın yanıldığını ifade etmeliyim. Her şeyden evvel şu bir gerçektir ki, Said Nursi, Atatürk ile ilgili fikirlerini başkasından öğrenmemiş. Bizzat kendisi 1922’lerde Ankara’ya gelip sekiz ay kaldığı dönemde M. Kemal’le yaptığı görüşmelerde bizzat şahit olmuş, görmüş ve yazmıştır. Kendisi ile saatlerce tartıştığı, herkesin önünde hiddetle cevap verdiği kesin belgelerle açıklanmıştır. Buna rağmen, “O’na Atatürk’ü yanlış anlatmışlar, ben anlatsaydım düşüncesi değişirdi” demek ne derece doğrudur?
O’nun döneminde yaşayan Said Nursi’dir, O’nu gören ve O’nunla tartışan, yanlış kabul ettiği fikirlerini yüzüne haykıran Said Nursi’dir. Atatürk’ü görmemiş ve yaşadığı dönemde yaşamamış biri, O’nu görmüş, O’nunla fikri tartışmalarda bulunmuş birinden daha iyi nasıl bilebilir. Hal böyle iken herkesin gözü önünde “O’na Atatürk’ü yanlış anlatmışlar, ben anlatsaydım düşüncesi değişirdi” demenin altında kötü niyet yoksa bilmemezlik vardır yahut “ya tutarsa” kurnazlığı vardır. Ama tutmuyor işte bir bilen çıkıyor. Hatta bir değil milyon bilenler çıkıyor ve söylediklerinin doğru olmadığını kendisine söylüyor.
RisaleHaber[/size]